Investeringsteam

Het team van LEF bestaat uit:

null

Jan-Willem König

Algemeen directeur

Jan-Willem König (1978), algemeen directeur, is bedrijfseconoom, heeft gestudeerd aan de Erasmus universiteit te Rotterdam en heeft ervaring in corporate finance, fiscale en financiële structurering, M&A, projectfinanciering, projectbeheer en participatiebeheer in de sector duurzame energie. Zijn focus ligt op het ondersteunen van de projectontwikkelaar opdat hun duurzame investeringen gerealiseerd worden en het fondsbeheer.

null

Sanne Houdijk

Legal Manager

Sanne Houdijk (1984), legal manager, heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij heeft acht jaar als advocaat gewerkt op de sectie banking en finance bij Houthoff en daarna ervaring opgedaan als senior legal counsel investments bij Aegon. Haar expertise in projectfinancieringen, en de daarbij behorende ingewikkelde juridische structuren, zet zij graag in om ondernemers verder te helpen bij het realiseren van nieuwe duurzame projecten.

null

Lieke Knaapen

Fondsmanager

Lieke Knaapen (1989), Fondsmanager, is bedrijfseconoom en jurist, heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht, is begonnen als advocaat bij Houthoff en heeft ervaring opgedaan in de bancaire sector. Lieke focust zich op het beoordelen van businessplannen, het optimaliseren van investeringsstructuren en het begeleiden van ondernemers voor- en na closing, zowel vanuit de rol als financier als aandeelhouder.

null

Daan van Kassel

Senior Investment Manager

Daan van Kassel (1986), Investment Manager, heeft bedrijfskunde en financieel management gestudeerd aan de VU en UVA, en heeft ervaring opgedaan bij twee vermogensbeheerders, als Rabobank-trainee en als consultant. Daan focust op het beoordelen van financieringsaanvragen en het begeleiden van (circulaire) ondernemers van businessplan tot financial close.

null

Dianne Hageman

Investment Manager

Dianne Hageman (1993), Investment Manager, heeft een Master Finance en een Master Accountancy behaald aan de Universiteit van Tilburg, en is gestart daarna met het Young Talent Program bij KPMG waar ze ervaring heeft opgedaan bij de afdelingen Corporate Finance, Forensic Investigations en Audit. Haar passie: helpen van ondernemers met het behalen van hun doelen en het adviseren over strategische en financiële vraagstukken.

null

Reinier van der Vusse

Business Development Manager

Reinier van der Vusse (1980), Business Development Manager, heeft een Master International Business behaald aan de Universiteit Maastricht. Reinier heeft gewerkt bij Greenchoice en RebelGroup. Hier heeft hij ruime ervaring opgedaan in project ontwikkeling binnen de Circulaire Economie. Zijn unieke kennis van beleidsontwikkeling, hands-on marktkennis en relevante netwerk zorgt ervoor dat hij projecten kan versnellen en succesvol kan ontwikkelen. Zijn plezier haalt hij uit het verder helpen van ondernemers en projecten die daadwerkelijk de circulaire en duurzame transitie versnellen

null

Carola Beerendonk

office manager
null

Raoul Le Doux

Junior Investment Manager

Raoul Le Doux (1988), Junior Investment Manager, heeft na het afronden van zijn masters Finance en Strategic Management, aan de Universiteit van Tilburg, ervaring opgedaan binnen de bancaire sector en is voor langere tijd werkzaam geweest bij twee vermogensbeheerders. Zijn doel: ondernemers op een heldere manier begeleiden met hun financieringsaanvraag en ze verder helpen met het realiseren van hun ambities.

null

Boudewijn Klein Rouweler

Junior Investment Manager

Boudewijn Klein Rouweler (1989), is sinds 2020 Junior Investment Manager. Na het afronden van een MSc in Fiscale Economie (Universiteit van Amsterdam), heeft Boudewijn van 2016 tot 2020 als Fiscaal Adviseur en later als Strategie Consultant gewerkt bij Deloitte. Boudewijn heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van financiële- en strategische advisering van (multinationale) ondernemingen. Boudewijn is zowel voor- als na financial close betrokken en kenmerkt zich door zijn passie voor duurzaam ondernemen.

Beheerder

Het beheer van het Limburgs Energie Fonds is gegund aan Polestar Capital.

Polestar Capital is een fondsmanager en financier die financiering verstrekt aan projecten die door andere financiers/investeerders (nog) niet of niet volledig worden gefinancierd. Door eerder te acteren dan andere financiers, hoopt Polestar Capital bij te dragen aan het realiseren en versnellen van de duurzame energie transitie en circulaire economie transitie. Kijk voor meer informatie op www.polestarcapital.nl