Investeringsteam

Het team van LEF bestaat uit:

null

Jan-Willem König

Algemeen directeur

Jan-Willem König (1978), algemeen directeur, is bedrijfseconoom, heeft gestudeerd aan de Erasmus universiteit te Rotterdam en heeft ervaring in corporate finance, fiscale en financiële structurering, M&A, projectfinanciering, projectbeheer en participatiebeheer in de sector duurzame energie. Zijn focus ligt op het ondersteunen van de projectontwikkelaar opdat hun duurzame investeringen gerealiseerd worden en het fondsbeheer.

null

Sanne Houdijk

Directeur

Sanne Houdijk (1984), directeur, heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij heeft acht jaar als advocaat gewerkt op de sectie banking en finance bij Houthoff en daarna ervaring opgedaan als senior legal counsel investments bij Aegon. Haar expertise in projectfinancieringen, en de daarbij behorende ingewikkelde juridische structuren, zet zij graag in om ondernemers verder te helpen bij het realiseren van nieuwe duurzame projecten.

null

Lieke Knaapen

Fondsdirecteur

Lieke Knaapen (1989), Fondsdirecteur, is bedrijfseconoom en jurist, heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht, is begonnen als advocaat bij Houthoff en heeft ervaring opgedaan in de bancaire sector. Lieke focust zich op investor relations, het structureren van investeringen en (bijzonder) beheer, zowel vanuit de rol als financier als aandeelhouder.

null

Toon Drexhage

Fondsmanager

Toon Drexhage (1990), Fondsmanager, heeft werktuigbouwkunde en bedrijfseconomie gestudeerd aan de TU Delft en de UvA. In zijn vroege betrokkenheid bij crowdfundplatform DuurzaamInvesteren.nl heeft hij ruime ervaring opgedaan in het structureren van (project)financiering voor duurzame bedrijven. Zijn motivatie: met het LEF maatschappelijk en financieel rendement realiseren door de duurzaamheidstransitie in Limburg te versnellen.

null

Raoul Le Doux

Investment Manager

Raoul Le Doux (1988), Investment Manager, heeft na het afronden van zijn masters Finance en Strategic Management, aan de Universiteit van Tilburg, ervaring opgedaan binnen de bancaire sector en is voor langere tijd werkzaam geweest bij twee vermogensbeheerders. Zijn doel: ondernemers op een heldere manier begeleiden met hun financieringsaanvraag en ze verder helpen met het realiseren van hun ambities.

null

Niels Broekhuis

Investment Manager

Niels Broekhuis (1987), Investment Manager, heeft economie & bedrijfseconomie gestudeerd aan de VU en is begonnen als consultant bij Orchard Finance gericht op schuldfinanciering en treasury. Vervolgens heeft hij ervaring opgedaan als investeerder bij Total Specific Solutions. Niels focust op beoordelen van financieringsaanvragen en het begeleiden van ondernemers voor- en na closing vanuit de rol als financier/investeerder.

null

Teun van Vlerken

Investment manager

Teun van Vlerken (1986) studeerde Economie aan de Universiteit van Tilburg en begon zijn bancaire carrière in 2012 in het corporate management traineeship van de Rabobank. In verscheidene rollen in binnen- en buitenland deed Teun brede financieringservaring op en werd hij zich steeds sterker bewust van de grote uitdagingen waar we in de wereld voor staan en hoe financiële instellingen een bijdrage aan de oplossing kunnen leveren. Teun heeft een sterkte motivatie om ondernemers te ondersteunen in het realiseren van innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld.

null

Boudewijn Klein Rouweler

Junior Investment Manager

Boudewijn Klein Rouweler (1989), is sinds 2020 Junior Investment Manager. Na het afronden van een MSc in Fiscale Economie (Universiteit van Amsterdam), heeft Boudewijn van 2016 tot 2020 als Fiscaal Adviseur en later als Strategie Consultant gewerkt bij Deloitte. Boudewijn heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van financiële- en strategische advisering van (multinationale) ondernemingen. Boudewijn is zowel voor- als na financial close betrokken en kenmerkt zich door zijn passie voor duurzaam ondernemen.

null

Emiel ter Marsch

Investment associate

Emiel ter Marsch (1991), is sinds 2023 werkzaam als investment associate. Nadat hij zijn master fiscaal recht in 2016 heeft afgerond, heeft hij als fiscaal adviseur gewerkt bij EY. Bij EY en later bij InnovationQuarter heeft hij ruime ervaring opgedaan bij het oplossen van fiscaal juridische en financieringsvraagstukken van ondernemingen. Bij het LEF past hij deze ervaring toe door ondernemingen te helpen bij het realiseren van hun (duurzame) ambities. 

null

Gilles Becker

Legal counsel finance

Gilles Becker (1993) houdt zich als legal counsel finance bezig met het juridisch structureren en begeleiden van financieringen en andere transacties die gedurende een project opkomen. Voordat hij voor het LEF ging werken, heeft hij ondernemingsrecht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en zes jaar als advocaat gewerkt op de secties Finance & Restructuring en Corporate Litigation bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Beheerder

Het beheer van het Limburgs Energie Fonds is gegund aan Polestar Capital.

Polestar Capital is een fondsmanager en financier die financiering verstrekt aan projecten die door andere financiers/investeerders (nog) niet of niet volledig worden gefinancierd. Door eerder te acteren dan andere financiers, hoopt Polestar Capital bij te dragen aan het realiseren en versnellen van de duurzame energie transitie en circulaire economie transitie. Kijk voor meer informatie op www.polestarcapital.nl