De race van ‘POWERAREA’ is begonnen

Eind augustus 2016 opende een nieuw leisure concept haar deuren. Het voormalige intratuin pand is na een maandenlange verbouwing omgetoverd tot o.a. een kartbaan.

‘ POWERAREA’; Europa’s grootste indoor E-racing Experience Center. Gelegen aan de RODA-Boulevard te Kerkrade.

Het concept

Initiatiefnemers van dit nieuwe leisureconcept zijn 2 jonge ondernemers, Rob Zager en Jaron Snijckers. Het idee voor POWERAREA is ontstaan op het terras, waarbij de ambitie om een eigen bedrijf te hebben ter sprake kwam en het balletje ging rollen.

Ruim 3 jaar heeft de voorbereiding in beslag genomen. In deze 3 jaar hebben zij tal van kartbanen bezocht in binnen- en buitenland en marktonderzoek gedaan naar het huidige vraag en aanbod in de regio.

POWERAREA biedt een compleet aanbod leisure activiteiten voor jong en oud, waaronder een kartcircuit, driftkart baan en indoor paintball area. Daarnaast volgen in de toekomst nog andere indoor- en outdoor teambuilding activiteiten. Bijzonder aan de kart- en driftbaan zijn de elektrische karts.

De regio Parkstad ontwikkelt zich steeds meer als toeristische regio. In de afgelopen jaren is het aantal leisure activiteiten toegekomen, maar er ontbrak nog iets. Met de komst van POWERAREA is het leisure aanbod nog completer gemaakt.

Terugblik

2 maanden na de opening kijken de initiatiefnemers terug op een bijzondere periode. Na een mooie opening, waarbij investeerders en andere genodigde de baan uitgebreid konden testen, is POWERAREA opengegaan voor publiek.

De eerste maand was een groot succes. Daarnaast hebben we veel recensies ontvangen, zowel positief als hier en daar ook een kanttekening. Hier ging het met name om de gladheid van de baan.

Recensies worden zeer gewaardeerd en serieus genomen. Zo hebben we in de maand 1ste maand al direct besloten de baan te verbeteren door middel van een coating. Deze investering levert nu al positieve berichten op en ook meer publiek.

Daarnaast hebben we ook al één kinderkart die zeer geliefd is. Nummer 33, het nummer van Max Verstappen.

Samenwerking LEF en POWERAREA

Als u bekend bent met het LEF, zal het u wellicht verbazen dat deze samenwerking is ontstaan. Normaliter financiert LEF alleen projecten welke invloed hebben op de vermindering van CO2. Zoals eerder aangegeven maakt POWERAREA gebruik van elektrische karts. Door deze karts heeft wordt de CO2 aanzienlijk lager t.o.v. brandstof karts.

Mede deze invalshoek en de waardering voor de creativiteit van deze jonge ondernemers heeft het LEF doen besluiten om een participerende rol te nemen in dit project.

Wilt u meer weten over POWERAREA? Kijk dan eens op powerarea.nl.