Solease verhuurt met LEF zonnepanelen

Solease verhuurt met LEF zonnepanelen aan 180 Limburgse huishoudens

Vanaf vandaag is het voor 180 particuliere huiseigenaren in Limburg mogelijk om zonder investering via Solease zonnepanelen te installeren op hun eigen dak. Hiermee komt Solease tegemoet aan de groeiende wens van consumenten die niet de volledige investering willen doen in zonnepanelen maar wel willen profiteren van de opbrengsten en de CO2-reductie. Solease gebruikt een voor Europa uniek huurmodel om de zonnepanelen aan te bieden.

Particuliere huiseigenaren in Limburg kunnen zich aanmelden op de website van Solease. Door middel van een gratis online check kijkt Solease of het dak geschikt is voor het huren van zonnepanelen. Bij interesse liggen er na het maken van een afspraak binnen een dag zonnepanelen op het dak en kan het besparen beginnen. Met zonnepanelen wordt tussen de 10-30% op elektriciteitskosten bespaard.

Voor een gemiddeld maandelijks huurbedrag van €50 verzorgt het bedrijf alles: van aanschaf en installatie van de zonnepanelen, tot monitoring, reparatie en verzekering. Hierdoor kunnen klanten zonder gedoe meteen tussen de 10% en 20% op hun elektriciteitskosten besparen en ook hun jaarlijkse uitstoot met gemiddeld 2 ton CO2 verminderen. Het biedt klanten bovendien flexibiliteit: wanneer zij bijvoorbeeld op een later moment toch de zonnepanelen willen kopen of door verhuizing van het contract af willen, is dit geen probleem.

Financieel  directeur Roderick van Wisselingh van Solease benadrukt: “Met de tegezegde financiering van het LEF kan Solease een substantiële impuls geven aan de verduurzaming van Limburgse woningen. Solease komt namelijk tegemoet aan de groeiende wens van consumenten om niet de volledige investering te willen doen in zonnepanelen, maar wel te willen profiteren van de opbrengsten en de CO2-reductie.”

Zonnepanelen zonder zorgen
Wat men vaak vergeet bij het kopen van zonnepanelen, is dat je zelf nog zorg moet dragen voor reparatie, verze­kering en monitoring. Hierbij dekt een garan­tie bijvoorbeeld niet de voorrijkosten en (de)montage. Solease klanten hebben echter het gemak en de zekerheid dat alles bij de prijs inbegrepen zit. Voor de consument die direct wil besparen, alles eenvoudig geregeld wil hebben en zijn geld liever in iets anders investeert, is huren de meest aantrekkelijke oplossing.

Solease gelooft dat een echt duur­zame econo­mie pas kan ontstaan als producten niet meer verkocht, maar verhuurd worden. Als de investering en dus ook het risico bij de ver­huurder ligt zal deze er namelijk voor zorgen dat het geleverde materiaal de beste prijs-kwaliteit­verhouding heeft. Dit is bij zonne­panelen nog eens extra belangrijk omdat het voor een klant lastig is om aan­bieders en het materiaal dat ze leveren te kunnen beoordelen.

Wel geloven we dat huur alleen werkt als het volledig transparant gemaakt is voor de klant. Dit doen we door een faire marge te vragen maar ook onze flexibele exit opties af te rekenen tegen kost­prijs. Zo maken wij zonne­panelen bereikbaar voor iedereen zodat zoveel mogelijk mensen vandaag al kunnen beginnen met het besparen van euro’s en CO2.

Philip Tan, juridisch directeur van het LEF “Solease maakte er als bedrijf serieus werk van om zonnepanelen voor alle Limburgse huiseigenaren makkelijker te maken. Deze grootschalige en decentrale opwek van duurzame energie sluit natuurlijk naadloos aan bij de missie van het Limburgs Energie Fonds. We zijn dan ook erg enthousiast over Solease!”.