Energiebesparing voor bedrijven, zonder investering

Met LEF biedt Volgroen in Limburg ‘energie besparen zonder investering’ aan

Volgroen is in 2011 opgericht met als missie om de implementatie van energiebesparing bij bedrijven op te schalen en te versnellen. Dit doet Volgroen door projecten en technologieleveranciers die energie besparen te verbinden met een passende financiering. Door een lening van het LEF kan Volgroen in Limburg een groot aantal energiebesparingen bij bedrijven gaan realiseren, bijvoorbeeld operationele lease van LED verlichting, warmteterugwinning of kleinschalige zon PV systemen.

Het potentieel voor energiebesparing is namelijk enorm groot. En veel bedrijven zijn zich bewust van het competitieve voordeel van lagere energiekosten, minder onderhoud en een lange levensduur. Maar vaak vormen de investeringen een barrière om energiebesparingen toe te passen. Bovendien is voor de meeste kleinere en middelgrote ondernemingen bij de bank geen financiering voor energiebesparing beschikbaar. Financiering via Volgroen helpt dan om deze barrière te overwinnen.

Jan-Willem Martens, directeur Volgroen: “Volgroen richt zich hoofdzakelijk  op het ontwikkelen van financieringsoplossingen voor energiebesparing bij bedrijven, zoals operationele lease. Ons uitgangspunt is daarbij dat de klant per direct kosten gaat besparen als gevolg van de energiebesparing zonder zelf te hoeven investeren”.

Heeft u zelf ideeën over het besparen van energie bij uw bedrijf? En wilt u meer weten over het doen van een aanvraag bij Volgroen? Kijk dan hier.

Jan-Willem König, commercieel directeur van het Limburgs Energie Fonds: “Volgroen is gespecialiseerd in het snel en efficiënt financieren van de vele verschillende maatregelen die energie besparen bij het MKB. Ook zien we dat juist deze maatregelen vaak te klein zijn om direct door het LEF zelf te worden gefinancierd. Daarom is het fijn dat een bedrijf als Volgroen specifiek werk maakt van dit deel van de markt. Want juist hier is nog veel energie te besparen. We hebben er daarom vertrouwen in dat Volgroen door de LEF financiering hier echt verschil kan gaan maken!”.