Groei MEIJS Motorman

LEF maakt groei MEIJS Motorman mede mogelijk

Een aantal “early adopters” rijdt er al op rond, maar mede dankzij de financiële ondersteuning van het LEF is het voor MEIJS uit Maastricht mogelijk de groeiplannen te realiseren. Vanaf dit voorjaar is de MEIJS Motorman verkrijgbaar in steden als Hamburg, München, Barcelona, Zürich, Oslo, Milaan en Londen.

Het ontwerp is ontstaan uit een combinatie van idealisme en praktische noodzaak toen de Maastrichtse ontwerper Ronald Meijs constateerde dat (stedelijk) vervoer een steeds groter probleem wordt. Steeds meer mensen wonen in steden, de vervuiling wordt hierdoor een steeds groter probleem. Naast het milieu-aspect is het ook voor iedereen Daar komt bij dat het voor mensen meer en meer een ergernis wordt om zich te verplaatsen in een stad. Ronald zocht naar een oplossing met in het achterhoofd dat verplaatsen vooral licht en leuk moet zijn. Het was vanaf het begin direct duidelijk dat het een tweewieler moest worden dat geen CO2-uitstoot mocht veroorzaken. Hij ontwierp de Motorman en vond daarmee de perfecte balans tussen duurzaamheid, functionaliteit en design.

Er wordt gewerkt met topkwaliteit materialen, waarbij zoveel mogelijk gewerkt wordt met lokale leveranciers. De Motorman wordt in de eigen werkplaats in Limburg geassembleerd. Het rijgedrag kan het best omschreven worden als vriendelijk en licht. Dit komt in de eerste plaats doordat het minimalistische design zorgt voor een zeer licht voertuig van slechts 45 kilo. Het geeft een veilig gevoel doordat je altijd met de voeten aan de grond kunt komen.

De Motorman is stabiel voor het rijden op de buitenwegen en wendbaar in het stadsverkeer. De maximum snelheid van 45 kilometer per uur en de autonomie van 50 tot 60 kilometer sluiten perfect aan bij het gebruik in de stad. Naast particulieren zijn ook bedrijven geïnteresseerd in de Motorman. Deze kan namelijk gecustomized worden naar de company style. Bedrijven maken hiermee een statement ten aanzien van stijl, kwaliteit en duurzame ambities van het bedrijf.

MEIJS wil op deze manier een rol spelen als katalysator in de verschuiving naar duurzame, schone mobiliteit.

Voor de bestuurder wordt het weer leuk om ergens naar toe te gaan!